Langer zelfstandig wonen

Uw keuzevrijheid in woningaanpassingen

Als u ouder wordt, loopt u tegen ongemakken aan in uw woning. Een te laag toilet, drempels, geen stang of stoeltje in de douche. Een aanpassing in uw woning is dan wenselijk. Vanaf het voorjaar 2020 kunnen huurders van 70 jaar en ouder (én huurders met een fysieke beperking) voor bepaalde aanpassingen kosteloos bij ons terecht.


Hoe werkt het?

Alle huurders van 70 jaar en ouder (of met een fysieke beperking) krijgen eenmalig 30 punten, die zij mogen besteden aan bepaalde aanpassingen in hun woning.


Voorjaar 2020

Vanaf het voorjaar 2020 hebben wij een keuzelijst ‘Langer zelfstandig wonen’ beschikbaar. Hierop staan alle mogelijke aanpassingen met erachter een aantal punten. Kiest u voor een bepaalde aanpassing, dan brengen we dit aantal punten in mindering op uw totaal van 30 punten. Tot 30 punten brengen wij de aanpassingen van de keuzelijst kosteloos in uw woning aan.

Jos geeft een toelichting

Jos Ensing, adviseur Strategie en Beleid, geeft u in het filmpje uitleg over hoe u vanaf het voorjaar 2020 een aanpassing kunt aanvragen. Dit kan online via onze website of telefonisch via ons Klant Contact Centrum, (0345) 59 61 00.

Afspraak maken

Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een klantadviseur, die samen met u kijkt naar wat er mogelijk is.


Keuzelijst

De keuzelijst met aanpassingen vindt u straks op onze website. Heeft u geen computer? Vraag dan de keuzelijst telefonisch bij ons op.

Gaat het om een grote of ingrijpende aanpassing?

Heeft u een aanpassing nodig, die niet op onze keuzelijst staat? Een grote of ingrijpende aanpassing, zoals de plaatsing van een traplift? Dit verzorgt KleurrijkWonen niet.


Waar kunt u met uw aanvraag terecht?

U kunt mogelijk wél een beroep doen op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Elke gemeente heeft een zorgloket of WMO-loket.