Betaalbaar wonen

Wet Eenmalige Huurverlaging 2021

Let op: 30 december 2021 is de laatste dag dat u een verzoek tot huurverlaging kunt indienen. Dit is bij wet geregeld. Het geldt voor huurders die een hoge huurprijs betalen (bij 1 of 2 persoonshuishoudens is dat boven € 633,25 en bij 3 of meer persoonshuishoudens boven € 678,66) én een laag inkomen (tot inkomensgrens huurtoeslag) hebben. Huurders die in 2019 een laag inkomen hadden, zijn dit voorjaar al hierover geïnformeerd.

Heeft u geen bericht ontvangen en is uw inkomen ná 2019 gedaald?

Het hangt van uw persoonlijke situatie af of u de huurverlaging krijgt. Meer hierover leest u op onze website www.kleurrijkwonen.nl/eenmalige-huurverlaging. Bekijk ook het filmpje met uitleg over de eenmalige huurverlaging.

"Wat ben ik blij dat ik hier mag wonen"

In het nieuwe huis van de heer Hamid, rennen zijn kinderen uitgelaten heen en weer. Ze hebben al bedacht hoe hun nieuwe kamer eruit komt te zien; blauwe muren met goud. “Gaan we vanavond hier slapen papa?” Eerst moet er nog worden geklust. De heer Hamid: “Wij wonen in een huurwoning aan de andere kant van de straat. Op zich hoef ik alleen maar de muren te schilderen en een vloer erin te leggen.” Ook zijn kinderen willen graag helpen.

De heer Hamid vertelt verder

“Ik ben erg blij dat ik hier mag wonen. Vorig jaar kreeg ik de woning aan de andere kant van de straat toegewezen. Ik wist toen nog niet dat ze die woning gingen slopen. Ik had het helemaal opgeknapt. Ik had veel vragen tijdens de bouw en ben blij met de hulp van KleurrijkWonen. Ik vind de service van KleurrijkWonen altijd wel goed. Als er iets is, komen ze snel langs en proberen het zo goed mogelijk op te lossen. Ook fijn dat de huizen zo energiezuinig zijn.”

Energiezuinig wonen

KleurrijkWonen heeft in Culemborg, locatie Gelddijk Otto van Reesweg en Blaasbalg, 27 woningen gesloopt. Hiervoor zijn 29 woningen nieuw gebouwd. Het gaat om eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. De woningen zijn zeer energiezuinig. In de woningen zijn namelijk energiezuinige installaties geplaatst voor verwarming, warmwatervoorziening en ventilatie.

Samenwerking met bewoners

Bijzonder is dat de gezamenlijke privé-binnentuin samen met de bewoners is ingericht. Bewoners konden zich hiervoor opgeven. Woonconsulent Daniëlle Koet vertelt in het filmpje over dit mooie project.