Prettig wonen

Huurder met groene vingers

We ontmoeten mevrouw Sien den Hartog – Vermeulen in haar verzorgde woning in de Violierlaan in Leerdam. Sien woont al haar hele leven in Leerdam. En al 36 jaar met veel plezier in haar woning. Het is een gezellige, verzorgde wijk. Ze kent heel veel mensen en ook een aantal van haar zussen woont in dezelfde wijk, of dichtbij in Leerdam.

Prettig wonen in de wijk

Ze vertelt: “Ik woon nu 36 jaar in mijn woning in de Violierlaan. Samen met mijn man ben ik hier destijds komen wonen. Ik ben 78 jaar oud en ik ga nergens anders meer naar toe. Mijn zussen wonen in de buurt, dus als er iets is kan ik altijd iemand bellen voor hulp. Het is heel prettig wonen in deze wijk. Ik ken veel mensen en alles is netjes verzorgd.”

Sien zet de bloemetjes buiten én binnen

We merken op dat ze in een heel leuk huis woont. Ook de tuin ziet er heel mooi uit. Sien zegt hierover: “Ik houd alles zelf bij. Mijn huis en tuin. Mijn ouders hebben mij geleerd alles netjes te onderhouden en dat heb ik altijd gedaan. Tuinieren is echt een hobby van mij. Ik vind een verzorgde, groene tuin net zo belangrijk als een opgeruimd huis. In het huis heb ik ook net allemaal nieuwe planten neergezet. In de voortuin heb ik veel bollen geplant.”

Meer groen in tuin & balkon

We zien het allemaal gebeuren: het klimaat verandert! Overstromingen, heftige buien of juist periodes met extreme hitte. We krijgen hier allemaal mee te maken de komende jaren.

Wat kunt u hieraan doen?

Uiteraard kunt u het weer niet veranderen. Maar u kunt zelf ook veel doen! Wees bijvoorbeeld zuinig met energie en kies voor zonnepanelen. Of maak uw tuin of balkon groener. Het is dan koeler in uw tuin en het water kan makkelijker weg uit uw tuin na een heftige plensbui. We hebben hierover een leuk filmpje gemaakt.

Bloembollen cadeau

Bij Tuincentrum van den Hurk in Culemborg is het nu wel heel leuk winkelen. Bij aankoop vanaf € 25,- ontvangt u op vertoon van uw Woongoudpas een zak bloembollen. Bij aankoop vanaf € 50,- ontvangt u zelfs twee zakken bloembollen! Beleef nu alvast voorpret door voorjaarsbollen te planten. Kijk voor de actievoorwaarden op www.kleurrijkwonen.nl/actievandenhurk.

Ventileren

Nu het herfst is en de winter er aan komt, zien we vaak dat huurders de boel dichtgooien en niet meer ventileren. Terwijl dit juist zo nodig is!

Filmpje: ventileren

Schimmel

Juist door niet ventileren krijgt u problemen met schimmel. Hoe lost u dit als huurder op?

Filmpje: schimmel

CV-ketel bijvullen

Vergeet uw cv-ketel niet in de gaten te houden! U moet zelf de druk van uw cv-ketel regelmatig controleren en wanneer dit nodig is bijvullen. Let op: dit geldt niet bij nieuwe installaties.

Filmpje: CV-ketel bijvullen