Betaalbaar wonen

Huurverhoging 2022. Wat betekent dat?

KleurrijkWonen heeft als belangrijkste doelstelling betaalbaar wonen. Daarom houden wij bij het bepalen van de jaarlijkse huurverhoging rekening met huurders met de laagste inkomens. Ook bij de huurverhoging vanaf 1 juli 2022 is dit het geval.

Hoeveel gaat uw huur omhoog?

De huur van sociale huurwoningen en woonwagens/standplaatsen gaat dit jaar met 2,3% omhoog. KleurrijkWonen past dit jaar geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Ook de extra huurverhoging voor de woningen met een huurprijs lager dan € 300,- wordt niet doorgevoerd. De huur van de vrije sector huurwoningen (huur boven de € 763,47), stijgt met het ConsumentenPrijsIndexcijfer (CPI) met een maximum van 3,3%.

Informatie op www.kleurrijkwonen.nl

Op www.kleurrijkwonen.nl/huurverhoging vindt u meer informatie over de huurverhoging 2022. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons Klant Advies Centrum via (0345) 59 61 00. Huurders van onze sociale huurwoningen en woonwagens/standplaatsen hebben vóór 1 mei een brief van KleurrijkWonen ontvangen over de huurverhoging per 1 juli 2022. De overige huurders ontvangen deze brief in juni.

Beloning vrijwilligers

Wij zijn superblij met de vele vrijwilligers, die zich inzetten voor hun gebouw of buurt. Uw hulp en inzet belonen wij dan ook graag! Tot voor kort ontving u hiervoor Woongoudpunten, vanaf nu ontvangt u een waardebon van Bol.com.

Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die in hun gebouw of buurt iets willen doen. Zoals in de winter zout strooien op de galerij, aanspreekpunt voor ons zijn in een appartementengebouw, lid zijn van een bewonerscommissie of zwerfvuil weghalen. Wilt u ook zoiets doen? Meld u dan aan bij de wijkbeheerder of woonconsulent in uw buurt.

Verzilver uw Woongoudpunten!

Let op! Op 1 juli 2022 vervallen uw Woongoudpas en Woongoudpunten. Verzilver uw Woongoudpunten daarom voor die tijd. Reken uw aankopen vooraf af bij de Woongoudwinkeliers. Op www.kleurrijkwonen.nl/Woongoud vindt u uw actuele puntensaldo.

Verlaag uw energierekening

KleurrijkWonen biedt zonnepanelen aan voor eengezinswoningen. Wij werken hiervoor samen met de firma Tenten Solar. U betaalt voor de zonnepanelen een kleine vergoeding via de servicekosten. Maar het scheelt u in uw maandelijkse energiekosten!

Bekijk het filmpje voor meer uitleg.

Meer weten?

Ga voor informatie naar www.zonrijk-wonen.nl. Als u zich aanmeldt, dan neemt Tenten Solar binnen twee weken contact met u op voor een vrijblijvend advies. Zij bekijken of er zonnepanelen op uw dak kunnen én of deze voldoende energie opwekken door de ligging van uw woning.