Prettig wonen

Huurders in het zonnetje

In de vorige Thuis deden wij een oproep voor huurders die meer dan 50 jaar bij ons wonen. We vinden het leuk om hun in het zonnetje te zetten. Ze wonen al zo lang bij ons, dat is wel een bloemetje waard!

Op bezoek in Noordeloos

De familie De Jong en familie Van der Meulen wonen al meer dan 50 jaar naast elkaar. Inmiddels hebben ze hun eigen burenfeestje gevierd met twee mooi versierde huizen. Het huis van de familie Van der Meulen is aangepast, omdat ze wat extra zorg nodig hebben. Fijn dat ze hierdoor nog langer kunnen blijven wonen!

Ook gingen we langs in Leerdam

Mevrouw Boogerd-Bor heeft 65 jaar in Schoonrewoerd gewoond. Inmiddels is zij verhuisd naar een appartement in Leerdam. Onze woonconsulent Julian van Rooijen heeft haar fleurige bloemen voor op het balkon gegeven.

Genieten van een verzorgde tuin

KleurrijkWonen werkt vanaf 1 februari 2022 met een nieuwe groenvoorziener: Donker Groen. Op een mooie lentemorgen gingen we met hun op stap. Geert Philipsen en Sjaak Dekker van Donker Groen lieten ons zien hoe zij de tuinen van onze appartementen verzorgen. Zij vertellen u graag wat zij allemaal doen in de tuinen.

De groenvoorzieners hebben niet alleen aandacht voor de tuin

Zij maken regelmatig een praatje met de bewoners. Bewoners vertellen wat de tuin zo fijn maakt en zij laten de hoveniers weten als zij iets veranderd willen zien. Een kopje koffie aanbieden aan de hoveniers hoort er dan ook vaak bij. Groenvoorziener Donker Groen is nieuw voor de bewoners. Dus goed om op deze manier kennis met elkaar te maken.

Samen werken aan een betere buurt

Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden in de openbare ruimte? Dan meldt u dit bij de gemeente. Via de website van de gemeente of via de BuitenBeter app. U kunt de gemeente ook bereiken via de wijkregisseur. De wijkagent kunt u bellen bij problemen als overlast door hangjongeren of criminaliteit. Is uw afval niet opgehaald? Of is uw container kapot? Dan meldt u dit bij de AVRI. Op www.avri.nl/ik-wil-dit-melden kunt u dit doorgeven. Het kan ook via de AVRI app, die u kunt downloaden via uw telefoon.

Wanneer belt u KleurrijkWonen?

Heeft u een probleem op het gebied van woonomgeving of leefbaarheid? En valt het niet onder de verantwoordelijkheid van de AVRI of de gemeente? Dan kunt u daar uw wijkbeheerder voor benaderen. Welke wijkbeheerder dat in uw geval is, vindt u op www.kleurrijkwonen.nl/wijkbeheerders.

KleurrijkWonen denkt graag mee bij initiatieven

Arjan Woesthoff, wijkbeheerder bij KleurrijkWonen, vertelt: “We hebben regelmatig een leuke actie in een wijk. Onze KleurrijkWonen-tent trekt veel aandacht. Daar komen direct huurders op af. Laagdrempelig met een bakje koffie leer je elkaar beter leren kennen en kom je in gesprek met elkaar.”